Pridružite se nam na vodenem pohodu »Po stopinjah pastirjev« v soboto, 26. oktobra, kjer bomo raziskovali skrivnostne poti in odkrivali lepote Velike planine. Naš izkušeni vodnik vas bo popeljal skozi slikovite pašnike med pastirskimi bajtami, se naučili o bogati kulturni dediščini in zgodovini edinstvenega območja. Obiskali bomo tudi Preskarjev muzej in jamo Vetrnice!

Vodeni pohod organiziramo v sklopu praznovanja 60 let obratovanja nihalke na Veliko planino, zato vam bomo na poti postregli tudi z zanimivostmi o nihalki in o pričetku razvoja Velike planine.

Tokrat se ponuja odlična priložnost, da se pohoda po učni poti udeležite z lokalnim turističnim vodnikom ter se sprehodite po poteh pastirjev in na edinstven način spoznate kulturno in naravno dediščino Velike planine.

Lokalni vodnik vas bo pričakal na spodnji postaji nihalke ob 9:45. Ko bomo vsi zbrani, nas bo nihalka ob 10. uri popeljala na Veliko planino, nato se z novo šestsedežnico odpeljemo do samega vrha planine. Ob nakupu vozovnice za nihalko povejte, da ste prijavljeni na vodeni pohod. V kolikor boste na dan dogodka že na planini, se lahko skupini pridružite na vrhu šestsedežnice (Gradišče) ob 10:15.

Ogled bomo zaključili okoli 13. ure pri Jami Vetrnici z ogledom le te. Po zaključku boste imeli še dovolj časa za raziskovanje Velike planine in planinsko kosilo v gostilni Zeleni rob. Zadnja nihalka v dolino odpelje ob 17. uri.

Obvezne predhodne najave sprejemamo na booking@velikaplanina.si. Število mest je omejeno! Ob prijavi navedite: ime, priimek, naslov, kontaktno telefonsko številko ter število oseb, ki jih prijavljate.

Vsem udeležencem priporočamo: športna oblačila, pohodno obutev ter dovolj tekočine.  

  • Dolžina krožne poti: 7 km
  • Čas trajanja: 2h 30min do 3h.
  • Vse informacije o učni poti si lahko ogledate tukaj.

V primeru slabega vremena bo vodeni ogled odpovedan, kar bo objavljeno na naši spletni strani www.velikaplanina.si.