Izposoja gorskih e-koles v Kamniški Bistrici

V Kamniški Bistrici, pri spodnji postaji nihalke, si lahko izposodite e-kolo in z njim raziskujete dolino Kamniške Bistrice, Veliko planino, Tuhinjsko Dolino in druge kotičke kamniške občine. Na voljo je 20 električnih koles v treh različnih velikostih. Na voljo so tudi zaščitne čelade ter ključavnice za kolo.

Če se odpravljate s kolesom raziskovati Veliko planino,  vas prosimo, da upoštevate naslednja navodila, da ohranimo naravno lepoto in biodiverziteto tega kraja:

  • Vozite samo po utrjenih in označenih poteh. Da bi zaščitili rastlinstvo in živalstvo je izredno pomembno, da se držite obstoječih poti, ki so označene na zemljevidih.
  • Spoštujte naravo in divje živali. Ne puščajte odpadkov v naravi temveč jih odnesite s seboj v dolino. Ne motite živali na paši ter drugih živali, katerim dom je Velika planina.
  • Prilagodite hitrost vožnje razmeram na poti. Gorski tereni so nepredvljidivi, zato je pomembno, da ste vedno pozorni in prilagajate hitrost svojim sposobnostim.
  • Bodite obzirni do drugih obiskovalcev. Velika planina je priljubljena tako med kolesarji kot tudi med pohodniki. Delite poti varno, s spoštovanjem in razumevanjem.
  • Bodite obzirni do prebivalcev Velike planine. V poletnih mesecih na planini bivajo pastirji. Velika planina je njihov dom. Ne povzročajte hrupa, uporabljajte utrjene poti in jih ne motite pri vsakdanjih opravilih.

CENIK NAJEM KOLES:

NAJEM E-KOLESA NA DAN50 €
NAJEM E-KOLESA DO 4 URE35 €
DRUŽINSKI ALI SKUPINSKI NAJEM (DO 4 KOLESA) NA DAN150 €

Za več informacij in rezervacije pokličite na 051 391 001.

Za manjše in večje skupine organiziramo tudi vodeno turo s kolesarkim vodnikom

NOVO V KAMNIŠKI BISTRICI: POLNILNCE ZA E-KOLESA

V Kamniški Bistrici, ob spodnji postaji nihalke, se nahaja 5 polnilnic za električna kolesa. Uporaba polnilnic je brezplačna. Polnilnca se lahko zaklene, tako da v njej lahko napolnite tudi telefon in druge elektronske naprave. V neposredni bližini se nahaja letni vrt Pod žičnico, kjer lahko ob osvežilni pijače počakate, da se vaše kolo napolni.