Vabljeni na nepozabno jesensko doživetje na Veliki planini, kjer vas pričakuje očarljiva mešanica narave, tradicije in planinskih dobrot. Jesen je idealen čas za obisk te čudovite planote, ko gozdovi zažarijo v toplih odtenkih rdeče, oranžne in zlate, mir in spokojnost pa prevzameta vsak kotiček planine.

Na Veliko planino se lahko udobno povzpnete z nihalko in sedežnico, ki obratujeta skozi vse leto, kar omogoča enostaven dostop do vrha planine. Ob prihodu vas bo pričakala idilična pokrajina, posuta s tradicionalnimi pastirskimi kočami, ki vas bodo popeljale v čas, ko so pastirji s svojo živino preživljali poletne mesece na planini.


Poleg tega jesenska Velika planina ponuja številne možnosti za pohodništvo. Raziščite slikovite poti po pastirskih stanovih Velike planine ali se podajte na učno pot Po stopinjah pastirjev, ki je dolga 7 km in na njen izveste številne zanimivosti o rastlinskem in živalskem svetu, o tradiciji, pašništvu in zgodovini Velike planine. Veliko planino lahko raziščete tudi z e-kolesom, ki ga lahko po predhodnem dogovoru najamete na spodnji postaji nihalke.


Za tiste, ki iščete sprostitev in odmik od vsakodnevnega vrveža, je Velika planina popolna izbira. Vabljeni, da obiščete gostilno Zeleni rob, kjer vam bodo postregli z lokalnimi dobrotami, ali pa se odločite za nočitev v eni izmed koč, ki nudijo udobje in oddih v čudoviti naravi s prekrasnimi razgledi.


Velika planina v jeseni je pravo zatočišče za vse, ki si želijo miru, naravne lepote in dotika tradicije. Ne zamudite te priložnosti za sprostitev v objemu gora in odkrijte čarobnost, ki jo prinaša ta čudovita planota v tem čarobnem letnem času.