Kamniška Bistrica je prelepa ledeniška dolina, ki se začne v zatrepih nad planinskim Domom v Kamniški Bistrici, na nadmorski višini 600 metrov. Prav tu izvira istoimenska reka, ki polni dolino s svežino in življenjem, ter služi kot izhodišče za številne planinske poti, ki vodijo v osrčje Kamniških Alp. Dolino Kamniške Bistrice lahko raziščete tudi z e-kolesom, ki ga lahko najamete na spodnji postaji nihalke na Veliko planino.

Naravne znamenitosti, ki jih lahko obiščete v dolini Kamniške Bistrice:

• Izvir Kamniške Bistrice: Obiščite izvir, kjer kristalno čista voda privre na plano izpod mogočnih skal. Sprehod do tega naravnega izvira je izkušnja, ki vas bo navdala z mirnostjo in občutkom povezanosti z naravo.

• Mali Izvirk: Med izvirom Kamniške Bistrice in sotesko Predaselj se skriva manjši, a prav tako očarljiv izvir, ki vabi k raziskovanju. Njegova skrita lega daje občutek, da ste odkrili nekaj resnično posebnega.

• Soteska Predaselj: Ta globoka in slikovita soteska, ki jo je skozi tisočletja izdolbla reka Kamniška Bistrica, je ena izmed najbolj impresivnih naravnih formacij v dolini. Soteska je idealna za sprehod, kjer boste lahko občudovali moč narave in lepoto njenega ustvarjanja.

• Slap Orglice: Nedaleč stran od doline se nahaja slap Orglice, ki je dostopen po prijetni poti skozi gozd. Slap je čudovit kraj za sprostitev in meditacijo ob zvokih padajoče vode.

• Spominski park: V dolini se nahaja tudi spominski park, kjer so zbrane spominske plošče ponesrečencev v Kamniško-Savinjskih Alpah. Ta miren kraj ponuja priložnost za refleksijo in spoštovanje poguma, ki ga je pokazalo toliko ljudi v teh gorah.

Dolina Kamniške Bistrice je pravi biser, ki vas vabi k odkrivanju. Ne glede na to, ali iščete pohodniško doživetje ali pa zgolj miren sprehod, ta dolina ponuja nekaj za vsakogar.

Po raziskovanju naravnih lepot doline si privoščite oddih na letnem vrtu Pod žičnico. Na voljo vam je bogata ponudba osvežilnih napitkov, okusnih prigrizkov, sladoleda, domače limonade in ledeni čaji.