Zaradi pričakovanega večjega obiska vam želimo podati nekaj informacij, če se v prihodnji dneh odpravljate na Veliko planino.

Na spodnji postaji nihalke bodo parkiranje in parkirišča urejali reditelji. Zaradi predvidenega večjega števila vozil, bo odprto tudi dodatno parkirišče na Kopiščih, od koder bo ob vikendih ter praznikih vozil brezplačni kombi na relaciji od parkirišča (Kopišča) do spodnje postaje nihalke in nazaj med 10. in 18. uro. Prosimo vas, da upoštevate navodila rediteljske službe.

Parkrišča Rakove Ravni, Ušivec in Mačkin kot na Veliki planini so ves dan dostopna med vikendi in prazniki (izmenični promet na glavni cesti Podlom – Kranjski rak). Državna cesta Podlom – Kranjski Rak še vedno ostaja zaprta med 7. in 15. uro popoldan med tednom. Edini obvoz je urejen skozi Gornji grad – Radmirje – Luče in Podvolovljek. Na parkiriščih upoštevajte navodila rediteljske službe.

Da bi ohranili planino in njeno naravno lepoto za prihodnje generacije, obiskovalce prosimo, da po planini hodijo le po utrjenih poteh, ki so prepredene po celotnem območju planine. Vsak korak izven poti lahko pusti trajne posledice na rastlinju in moti krhko ravnotežje tega ekosistema. Prav tako cvetja ne trgamo, smeti pa odnesimo s seboj v dolino. Psi morajo biti na povodcu, v nihalki pa potrebujejo tudi nagobčnik. Na planini živine ne motimo ter kravice opazujemo le od daleč.

Za lažji dostop do Velike planine priporočamo uporabo nihalke in nove sedežnice v zgodnejših urah, ki obiskovalce hitro in udobno pripeljeta do samega vrha Velike planine. Nihalka in sedežnica obratujeta vsak dan po rednem voznem redu. V času povečanega obiska pa obratujeta ves čas, neprekinjeno. Spodnja postaja nihalke se nahaja v dolini Kamniške Bistrice, na naslovu Kamniška Bistrica 2, 1242 Stahovica.

V kolikor se na Veliko planino odpravljate s smeri Kranjski Rak bodite pozorni in upoštevajte prometno signalizacijo. Edina in uradna cesta s kamniške smeri do parkirišč pod Veliko planino je državna cesta Podlom – Kranjski Rak, ki pa je kot omenjeno zgoraj, zaprta med tednom od 7. do 15. ure. V tem času je urejen obvoz po državni cesti Gornji Grad – Radmirje – Luče – Podvolovljek.