Poletna sezona vsako leto v čudovito slovensko naravo, zlasti v gorski svet, privablja številne domače in tuje turiste. Slovenska turistična organizacija (STO) zato v tem času še posebej intenzivno poziva k varnemu, odgovornemu in spoštljivemu obnašanju. V tesnem sodelovanju s partnerji na STO ključna sporočila izpostavljamo v vseh svojih promocijskih in komunikacijskih aktivnostih v slovenskem in številnih tujih jezikih. Naš cilj je zagotoviti, da bo slovenska narava ob ustvarjanju nepozabnih spominov sedanjih obiskovalcev ostala vir energije, navdiha, miru, zdravja in dobrega počutja tudi za prihodnje generacije.

STO ob začetku poletne sezone vabi k varnemu in spoštljivemu doživljanju slovenske narave

Verjamemo, da imajo številne podobe slovenskih gora »vau« efekt, ki bi ga želeli deliti s svetom, a naj vas to ne zavede v smer, da ne bi najprej pomislili na svojo varnost, pripravljenost in premišljenost pri načrtovanju ture. Star slovenski rek pravi, da »gora ni nora, nor je tisti, ki gre gor«. Še posebno tisti, ki je neustrezno opremljen in nepripravljen. Številne nevarnosti, ki prežijo v gorah, lahko čudovito doživetje pristnega stika z naravo spremenijo v grenko izkušnjo ali celo bridek konec.

Zato se v gorski svet odpravite z veliko mero spoštovanja, previdnosti ter predvsem primerno opremljeni in zdravi in telesno pripravljeni.

Da boste res lahko varno uživali v prostranih razgledih s slovenskih vrhov, si oglejte dejstva o slovenskih gorah, na kaj morate biti pozorni in kako se pripraviti za pot v gore, katero pot izbrati, kako se obnašati v gorskem svetu in kaj vam je lahko v pomoč pri načrtovanju poti.

POMEMBNE INFORMACIJE IN VIR NOVICE: https://www.slovenia.info/sl/zgodbe/varna-pot-v-gore