Pridružite se nam na vodenem pohodu »Po stopinjah pastirjev«, kjer bomo raziskovali skrivnostne poti in odkrivali lepote Velike planine. Naš izkušeni vodnik vas bo popeljal skozi slikovite pašnike med pastirskimi bajtami, se naučili o bogati kulturni dediščini in zgodovini edinstvenega območja. Obiskali bomo tudi Preskarjev muzej in jamo Vetrnice!

Tokrat se ponuja odlična priložnost, da se pohoda po učni poti udeležite z lokalnim turističnim vodnikom ter se sprehodite po poteh pastirjev in na edinstven način spoznate kulturno in naravno dediščino Velike planine.

  • Vodeni pohod za odrasle: 6€,
  • Vodeni pohod za otroke do 14. leta: 3€
  • V ceno vodenega ogleda je vključena tudi vstopnina za Preskarjev muzej.

V kolikor boste na dan dogodka že na planini, se lahko skupini pridružite na vrhu sedežnice (Gradišče) ob 9:45.

Lokalni vodnik vas bo pričakal na spodnji postaji nihalke. Ko bomo vsi zbrani, nas bo nihalka ob 9:30 uri popeljala na Veliko planino, nato se z novo šestsedežnico odpeljemo do samega vrha planine. Ob nakupu vozovnice za nihalko povejte, da ste prijavljeni na vodeni pohod.

Ogled bomo zaključili med 12. in 13. uro pri Jami Vetrnici z ogledom le te. Po zaključku boste imeli še dovolj časa za raziskovanje Velike planine ali planinsko kosilo.

Obvezne predhodne najave sprejemamo na booking@velikaplanina.si. Število mest je omejeno! Kotizacija za dogodek se opravi s plačilom po predračunu. Ob prijavi navedite: ime, priimek, naslov, kontaktno telefonsko številko ter število oseb, ki jih prijavljate.

Vsem udeležencem priporočamo: športna oblačila, pohodno obutev, kremo za sončenje ter dovolj tekočine.

  • Dolžina krožne poti: 7 km
  • Čas trajanja: 2h 30min do 3h.
  • Vse informacije o učni poti si lahko ogledate tukaj

V primeru slabega vremena ali premajhnega števila prijav bo vodeni ogled odpovedan, kar bo objavljeno na naši spletni strani www.velikaplanina.si.